Az oltási akcióhét keretében az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra jelentkezők is előkészületek nélkül érkezhetnek az oltópontokra, ugyanakkor aki szeretné minimalizálni a sorban állást, előzetes regisztráció után időpontot is foglalhat.

Az egyetem oltópontjain jelentősen megemelt kapacitással várják azokat, akik az első, második, vagy harmadik vakcinájukat szeretnék felvenni – mondta Merkely Béla rektor.

A Szputnyik kivételével minden oltóanyag rendelkezésre áll. A rektor továbbra is úgy gondolja, hogy az a legjobb oltás, mely a vállunkban van.

Az akcióhéten időpontfoglalás nélkül is bárki megkaphatja a vakcinát, legyen szó az első, a harmadik, vagy az elmaradt második ismétlőoltásról – ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik, az oltás pedig érkezési sorrendben történik.

A sorban állás és várakozás minimalizálásának érdekében javasoljuk az előzetes regisztrációt és időpontfoglalást – tette hozzá Varga Péter, a SE Ellátásszervezési Igazgatóságának

Szerdától vasárnapig még egy további helyszínt is kinyitnak erre az időszakra annak érdekében, hogy a harmadik oltás iránti megemelkedett lakossági igényt el tudják látni.

További részletek itt olvashatók.