Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A december elsejével ismét hatályba lépő egészségügyi veszélyhelyzet miatt a légi úton érkező minden utas csakis negatív koronavírusteszt birtokában utazhat be, még akkor is, ha igazolni tudja, hogy beoltották, vagy nemrég gyógyult fel a fertőzésből - jelentette be António Costa miniszterelnök.

Utasonként húszezer eurós bírsággal sújtják azt a légitársaságot, amely érvényes teszt nélkül szállít bárkit, és ez vonatkozik a beoltottakra is.

Az oltatlanokhoz hasonlóan a gyógyultaknak és a beoltottaknak is negatív PCR-, vagy antigén tesztet kell felmutatniuk, ha éjszakai szórakozóhelyekre, nagy rendezvényekre akarnak menni, vagy kórházakban, illetve idősotthonokban szeretnék meglátogatni a bennfekvőket.

A hatóságok általános maszkviselési kötelezettséget vezetnek be a zárt köztereken.

A lisszaboni kormány szorgalmazta az otthoni munkavégzés újbóli bevezetését is. Az évi végi ünnepségek utáni első hétre pedig a kabinet elrendelte az úgynevezett visszafogottság hetét, amelynek keretében kötelező lesz a távmunka, illetve bezárják az iskolákat, egyetemeket, bárokat és az egyéb éjszakai szórakozóhelyeket.

A mintegy tízmillió lakosú Portugália 87 százalékos átoltottsággal éllovas a világon. Ugyanakkor az egy hétre vetített fertőzöttségi ráta több napja felfelé ível. Legutóbb több mint 160 új fertőzött jutott százezer lakosra. Szerdán 3773, csütörtökön pedig 3150 új esetet regisztráltak - írta az MTI nyomán az Infostart.hu.