Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közleményben az államtitkár azt írta, az ITM felügyelete alatt működő Tempus Közalapítvány kuratóriuma a legutóbbi ülésén döntött arról, hogy azoknak a magyar fiataloknak, akiknek a koronavírus-járvány miatt megszakadt vagy meghiúsult az európai mobilitási programban való részvétele, alapvetően az Európai Bizottság ajánlásainak megfelelően, de annál semmiképpen nem szigorúbb feltételekkel kell elszámolniuk.

Ez azt jeleni, hogy a veszélyhelyzethez kapcsolódó valamennyi felmerült költségüket meg kell téríteni. "Támogatni szeretnénk a magyar fiatalokat, ezért minimalizáljuk az adminisztratív terheket, a kiadásaikat pedig a lehető legnagyobb mértékben megtérítjük" - közölte az MTI szerint.

Az alapítvány kapcsolatban van az érintett hallgatókkal, akik így minden fontos információt időben megkapnak - mondta Schanda Tamás. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a CEEPUS program keretében arra nyílik lehetőség, hogy a hálózat hazai tagjai külföldi partnerintézmények hallgatóinak és oktatóinak részvételét támogassák magyarországi speciális kurzusokon, szakmai találkozókon.

A Tempus Közalapítvány a napokban meg is hirdette az erről szóló, 2020/2021-es tanévre vonatkozó pályázatot, a honlapjukon, a tka.hu-n már el is érhető az összes szükséges formanyomtatvány és a benyújtás feltételeiről szóló információk.