Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb 1039 fertőzöttet regisztráltak, így a fertőzöttek száma 797 ezer fölé emelkedett - idézi az MTI a koronavirus.gov.hu adatait. 

Meghalt 73 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma 29 114 főre nőtt. Az aktív fertőzöttek száma 149 707. Kórházban 2453 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 308-an vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 4 554 679 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 656 671-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Folytatódik 101 kórházi oltóponton azoknak a 16-18 éveseknek a beoltása, akik már regisztráltak és időpontot is foglaltak. Arra kérték a regisztrált fiatalokat, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Azok a regisztráltak, akik sms-t kapnak, már Pfizer-oltásra is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban. Emellett minden érvényes regisztrációval rendelkező továbbra is tud Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik oltásokat foglalni. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

Már le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemben működő ingyenes mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel pedig kiválthatja a védettségi igazolványt. Azt írták, hogy a Google Play áruházban az "EESZT alkalmazás", az App Store-ban pedig az "EESZT Lakossagi" nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind a beoltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók (például mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport- és egyéb rendezvények szervezői vagy akár az éttermek) dolgát.

Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól - a védettségi igazolvány felmutatása helyett - akár QR-kód leolvasóval is ellenőrizheti, hogy a látogató beoltott-e.