Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerda reggelre újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4114 főre nőtt (egy nap alatt 7 fővel) a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a koronavírus.gov.hu kormányzati portálon.

Elhunyt 3 krónikus beteg, ezzel 576 főre emelkedett az elhunytak száma, 2618-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 920 fő. Az aktív fertőzöttek 39, az elhunytak 60, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt - olvasható a közleményben.