Az eredeti menetrend szerint november 27-én tartotta volna a MOK az országos küldöttközgyűlést, amelyen Kincses Gyula, két éve választott új MOK-elnök bizalmi szavazást kért volna maga  ellen, a megválasztásakor tett ígéretének megfelelően.

Amennyiben a voksoláson Kincses nem kapott volna bizalmat, a komplett elnökség leköszönt volna - írta  korábban a 24-hu.

A közgyűlés járványidőszak alatti szervezését az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának jogi állásfoglalása ugyan lehetővé, de a MOK friss közleménye szerint a közelmúlt szomorú számadatai és a járvány drámai növekedését mutató előrejelzések új megvilágításba helyezték a kérdést.

Egy négyszáz orvost zárt térbe foglaló gyűlés megtartása már nem egyszerűen jogi, hanem ellátásbiztonsági, járványügyi és etikai kérdéssé vált. Bár a küldöttek mostanra legalább két oltást felvettek, az esetleges tünetmentes fertőzés továbbadásának kockázata mellett figyelembe kellett vennünk azt a lehetőséget is, hogy a járvány várható csúcsa közelében számos küldött nem tudja munkáját otthagyni, így alacsony részvétel mellett a gyűlés legitimitása, az ott hozott döntések is megkérdőjelezhetővé válnak.

- írták a közleményben.

A MOK Emmi állásfoglalást is kért a rendezéssel kapcsolatban, azonban egyelőre nem érkezett válasz a kérdésükre.

Így a Területi Szervezetek Tanácsa az országos küldöttközgyűlés elhalasztásáról döntött, az esemény reálisan csak 2022 tavaszára várható.