Magyarország sikeresen védekezett a koronavírus ellen, sikeresebben, mint Nyugat-Európa országai, eddig a járvány elleni védekezés 590 milliárd forintba került - mondta a hvg.hu szerint Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón.

Az egészségügy felkészült a tömeges megbetegedésre, úgy is, hogy az eddig nem jött el, és a kormány reméli, a második hullám sem fogja elhozni. Azonban a miniszter arra kért mindenkit, hordjanak maszkot és ügyeljenek a másfél méteres távolságtartásra.

A kormányinfón kiderült azt is, hogy amint vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, mozik, múzeumok, fürdők. A Parlament június 16-án szavazhat a veszélyhelyzet megszűnéséről, Gulyás azt mondta, arra kérik Kövér László házelnököt és Áder János köztársasági elnököt, mihamarabb írják alá majd a törvényt. Az idősávos vásárlás fenntartását azonban továbbra is indokoltnak látja a miniszter, a változtatásról az operatív törzs dönthet majd a jövőben,

Gulyás bejelentette, az autós koncerteket mindenkinek engedik a jövőben. Közölte azt is, hogy a kormány döntése szerint a Citadellán létrejön a Magyar Szabadság Múzeuma.