Vasárnap reggelre 1707 új esetet regisztráltak Magyarországon, így több mint 387 ezerre emelkedett a koronavírussal (SARS-CoV-2) fertőzöttek száma - derül ki a kormányzati járványportál tájékoztatójából.

Az elmúlt huszonnégy órában 70 - többségében idős - ember vesztette életét a vírus okozta betegségben (Covid-19), a halálos áldozatok száma 13 706-ra nőtt.

A gyógyultak száma 296 173 főre emelkedett az aktív fertőzötteké 994 fővel 77 583-ra csökkent. Vasárnap reggel 3755 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 312-en voltak lélegeztetőgépen.

A koronavirus.gov.hu ír arról is, hogy eddig 335 188 embert oltottak be, közülük 128 195-en már a második dózist is megkapták. A heti oltási terv alapján a háziorvosok többsége oltja a védőoltásra regisztrált legidősebbeket (Pfizer-vakcinával) és a 60 év alatti krónikus betegeket (AstraZeneca-vakcinával). Emellett négy budapesti kórházi oltóponton is oltani kezdték a bizonyos kockázati krónikus betegséggel nem rendelkező idősebbeket (Szputnyik-vakcinával). A csütörtökön érkezett vakcinaszállítmányokkal jövő héten folytatódik az oltás. A járványportál szerint az adatok stagnálásra utalnak, ez pedig óvatosságot követel. Európa több országában már a harmadik hullám zajlik, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát. A kormány ezért fenntartja és március 1-ig meghosszabbította védelmi intézkedéseket.