Az első oltási hét tanulsága az, hogy az alapellátás bírja az egyelőre csekély számú idős ember oltását, a regisztrációs rendszer azonban a terv gyenge pontjának tűnik - írja a 24.hu a portál szerkesztőségébe érkezett rengeteg panasz nyomán. Habár a kommunikáció elég kaotikus volt ezzel kapcsolatban, volt olyan hivatalos tájékoztatás, amely szerint a regisztráció elmulasztása senkit sem zár ki az oltás felvételéből.

Mindenképpen ajánlott, de nem feltétele a vakcinának - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda által működtetett tájékoztató és regisztrációs portál. Az idősek múlt héten kezdődött oltásánál viszont csak azok kerülhettek fel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz (NEAK) listájára, akik előzőleg regisztráltak, így kérdés, hogy mi lesz azokkal az idősekkel, akik nem regisztráltak a vakcinára, illetve regisztráltak, de valamiért mégis lemaradtak.

QP | Quality Placement

Akiket a regisztráció ellenére nem hívnak be oltani, mert nem szerepelnek a háziorvosok listáján, azok nagyon rosszul érzik magukat - derült ki a hírportál egyik olvasójának leveléből. Az ebbe a helyzetbe került idős emberek mélyen megbántva és megalázva érzik magukat. Ők másképpen gondolkoznak már, mint egy fiatal, és annak ellenére, hogy megtették amit kell, mellőzve érzik magukat és úgy gondolják, hogy ez szándékosan történt az illetékesek részéről.