Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem nagyon akar egyelőre lendületet kapni az osztrák koronavírus elleni oltási program. Eddig mintegy 1,3 millió ember kapta meg valamelyik védőoltás első adagját és félmillió ember szerezte meg két oltással a teljes védettséget. Sok cég azonban már nem képes tovább várni arra, hogy munkavállalói sorra kerüljenek és kezükbe veszik a sorsukat. A salzburgi Palfinger már 40 dolgozóját küldte Szerbiába, hogy ott kapjanak védőoltást  - írja az OE24 a Salzburger Nachrichten értesüléseire hivatkozva.

Ha a munkavállalóink nem tudnak a megbízások helyszínén megjelenni, olyan szerződéseket veszíthetünk el, amelyek a cég következő 3-5 évére szólnának. Már amúgy is nyomott hagyott a cégen a válság, a mostani intézkedésekkel csak további lépéseket szeretnénk tenni azért, hogy a lehető legjobban tudjunk teljesíteni - mondta a cég vezetője, Andreas Klauser. Felhívta a figyelmet a cég privát oltóanyag vásárlásai nem érintik a nemzeti oltási tervet és semmiképpen nem céljuk annak aláásása.

Ugyanakkor a cég már korábban jelezte, hogy ha nem sikerül kulcsfontosságú munkavállalóit beoltatni, akkor a saját kezébe veszi az ügyet és saját maga szerez be oltóanyagot ennek megoldására. A nyomásgyakorlásnak meglett az eredménye, a cég néhány hete állítólag ígéretet kapott arra, hogy a salzburgi iparvállalatok mintegy 2500 dolgozóját előre veszik az oltási sorrendben április végéig.