Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rusvai Miklós víruskutató szerint ki lehet jelenteni, hogy aki megkapja a koronavírus elleni vakcinát, az nem fog lélegeztetőgépre kerülni, és ha ki is alakul nála a betegség, akkor az nagyon gyenge tünetekkel fog járni.

A szakember többek között ezt nyilatkozta az Alfahírnek az Index beszámolója szerint. Úgy látja, a magyarországi oltási kampány "nem áll rosszul", mert jelenleg Izraelben, Máltán, az Egyesült Királyságban és Szerbiában magasabb az immunizáltsági szint.

A legfontosabb, hogy időt kell nyerni és le kell törni a harmadik hullámot. Azt a virológus is elismerte, hogy a magyar adatszolgáltatásnak nincs olyan statisztikája, amely a vakcinák hatásfokáról tájékoztat, viszont eddig egyetlen ember sem került kórházba, miután beoltották. Ha megfelelően immunizált a szervezet, azt tudja elérni, hogy senki ne betegedjen meg, vagy legalábbis még sokkal kevesebben. Tehát a vakcina nem a fertőződést akadályozza meg, viszont csökkenti a megbetegedések számát. Rusvai a járvány csúcsát március végére várja, addig folyamatosan romlani fognak a statisztikai adatok, szerinte addigra érnek be az újabb szigorítások és a 10 nappal ezelőtt megkezdett oltási kampány hatásai.