A hétvégi összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 5 649 125 fő, közülük 5 491 387 már a második oltását is megkapta. A hétvégén összesen 156 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 011 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - közölte hétfőn reggel a koronavirus.gov.hu

Elhunyt négy beteg, így az elhunytak száma 30 037 fő. A gyógyultak száma 757 247 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma pedig 22 727 főre csökkent. 75 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A delta vírusmutáns több európai országban és már Magyarországon is terjed, a hatóságok azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A még be nem oltott időseket különösen kérjük, hogy vegyék fel az oltást! A koronavírus elleni harmadik védőoltásra az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 57 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 38 ezren már fel is vették azt. A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. Őket arra kérjük, hogy regisztráljanak oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt követő pár napon belül már időpontot is tudnak foglalni.