Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tisztifőorvos feloldotta a hajléktalanszállók kijárási korlátozását. Az ilyen szállásokon és menedékhelyen szerinte alig volt pozitív koronavírusos eset, a korlátozás megszüntetésével pedig a lakók újra kimehetnek az utcára munkát keresni.

Emellett visszavonják a fertőtlenítőszerek gyártására kiadott ideiglenes engedélyeket, mivel már nincs hiány e szerekből, a napi hazai gyártókapacitás eléri az egymillió litert is. Aki mégis szeretne továbbra is fertőtlenítőszert gyártani, az a hagyományos úton kérjen erre engedélyt a hatóságoktól.

Beszámolója szerint 23 olyan, igazolt koronavírus-fertőzött elhunytról lehet tudni Magyarországon, akiknek nem volt ismert alapbetegsége - írta az Index.

A kórházakban nem ajánlott a belső keringetésű klíma, a tömegközlekedésen azonban a járványveszély idején is szabad ezeket használni - ha a buszok klímaberendezéseit rendszeresen karban tartják és tisztítják - válaszolta egy kérdésre Müller.

Magyarország valamennyi schengeni belső államhatárán befejezte ellenőrzési feladatait a rendőrség, miután az összes magyar-szlovén átkelőn és határátlépési ponton is megszűnt a határforgalom ellenőrzése hétfőn 19 órakor - mondta Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

Már 2434-re emelkedett a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonra telepíthető informatikai alkalmazásra regisztráltak köre, így az aktív felhasználók már 801-en vannak. Hétfőn 589 esetben rendeltek el hatósági házi karantént, így kedden az érvényben lévő hatósági házi karanténok száma 9523.

427-re emelkedett a járványüggyel összefüggésben elrendelt büntetőeljárások száma: rémhírterjesztés ügyében 124 esetben, közveszéllyel fenyegetés miatt 29 esetben, csalás miatt 129 esetben, míg járványügyi szabályszegés miatt 22 esetben indítottak büntetőeljárást. Ezekben az ügyekben eddig nyolcvan embert hallgattak ki gyanúsítottként.