Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portál úgy értesült, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egy olyan előterjesztésen dolgozik, hogy minél hamarabb kinyithassanak a vendéglátóhelyek teraszai és szabad legyen rendezvényeket tartani. A kezdeményezés nyomán a kormányinfón csütörtökön, vagy pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök maga jelentheti be, hogy április 19-től, tehát az általános iskolák nyitásának napjától kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, valamikor májustól pedig ismét lehet rendezvényekre és más helyekre járni, ha van oltási igazolványunk.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy eseményeket pontosan mikortól lehet rendezni - a Telex május 1. és 10. közötti lazításról hallott -, viszont a kerthelyiségek, szabadtéri vendéglátós lehetőségek nyitása biztosabbnak tűnik, ráadásul jövő hétfőtől megtörténhet az enyhítés. Ha ez valóban így lesz, akkor az érintett cégeknek nagyon kevés idejük lesz reagálni, hasonlóan mint a múlt héten a boltok és szolgáltatások újranyitásakor történt, amikor előző nap tudták meg, hogy másnap nyithatnak.

A portál úgy értesült, hogy azok a kocsmák is kaphatnak segítséget, akiknek nincs teraszuk vagy kerthelyiségük: a VI. kerület úgy segíti majd a vendéglátósokat, hogy ingyenes parkolóhelyet adnak nekik, hogy átmenetileg nyithassanak azok is teraszt, akikhez esetleg nem tartozik ilyen rész. Tudomásuk szerint a szomszédos VII. kerület és a bulinegyed nem készül hasonlóra.

Orbán Viktor egyébként korábban maga is arról beszélt, hogy ha eléri a beoltottak száma a 3-3,5 milliót, akkor következhetnek az enyhítések. A hárommilliós oltási határt épp kedden lépték át, a 3,5 millió reális céldátuma az elmúlt napok oltási átlaga alapján április 20. vagy 21.

Arról pedig a múlt héten beszélt a kormányfő, hogy csak oltási igazolvánnyal lehet majd koncertre és nagyobb rendezvényekre menni.