Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miközben a kínai példa bebizonyította, hogy extrém karanténnal (se iskola, se munka, mindenki marad otthon, még boltba is csak hetente kétszer, ha nagyon muszáj, határok teljesen lezárva) a terjedés teljesen megállítható, Angela Merkel német kancellár azt mondja, hogy a lakosság 60-80 százaléka el fogja kapni a koronavírust.

Az alapján, amit csinálnak, ez tényleg így van - de nem kellene, hogy így legyen.

Ezek a politikusok egyszerűen félnek keményet lépni, és bezárni az összes gyárat, munkahelyet, mindent

- írta blogján a közgazdász.

Szavai szerint félnek, hogy mi lesz, ha három napig nem gördül le Audi a futószalagról vagy katonák állnak a határon. És ebbéli félelmük ahhoz vezet, hogy nem állítják meg a járványt, ami így sokkal nagyobb kárt okoz mind emberéletben, mind gazdaságilag, mintha egy-két hónapig megtennék azt, ami valóban szükséges.

Félszüzek nincsenek, és félkarantén sem. Lehet bohóckodni azzal, hogy a misén kevesebben legyenek, meg 99 ember legyen csak a moziban, és hogy a gyerekek úgysem kapják el, tehát nyugodtan nyitva maradhat az iskola, de ez csak pótcselekvés, színház, alibizés. Máshol bezárják az iskolát, de a munkahelyekre mindenki bejár. Ugyanaz - tette hozzá Zsiday.

Nem vagyok epidemiológus, nem én találtam ki, csak látszik, hogy Kínában mit értek el. Sőt az elején nem hittem el, hogy ez megvalósítható. Pedig látszik, hogy de - ha van rá szándék, és akarat.

Lehet választani: egy-két hónap komoly válság, majd vége, vagy elhúzzuk az egészet hosszú hónapokra, akár sok millió halottal. Úgy tűnik, az európai és amerikai politikusok képtelenek felnőni a feladathoz, úgy hiszik megállítani a koronavírust, mint Chamberlain Hitlert, miközben összeurópai fellépésre, és a legteljesebb karanténra lenne szükség. Szégyelljék magukat - fogalmazott a befektetési szakember.