Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megosztja a háziorvosokat a kínai oltás - írja a Népszava. Már e héten elkezdhetnek oltani a háziorvosok a kínai Sinopharm vakcinával, ez az az oltóanyag, amely esetében az engedélyező hatóság rendkívüli könnyítéssel adta meg a hazai felhasználási engedélyt.

György István, az oltási munkacsoport vezetője szombaton a közmédiában bejelentette, hogy a háziorvosok több tízezer adag Sinopharm vakcinát kapnak főleg a 60 feletti betegek oltására. A napilap körkérdésére válaszolva volt olyan vidéki doktor, aki csak annyit felelt, aki kéri a kínait, azt beoltja, aki nem, az amint lehet mehet az oltópontra Pfizerért.

- Csak a szabályos, az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával oltunk - állította határozottan Keszthelyi Gyula Cserépváralján praktizáló háziorvos. A Pfizer oltásra beküldöm a betegeimet az oltópontra, az egyéb oltások alkalmazásához nem biztonságosak a szakmai körülmények, nem rizikózom a beteg életével. A kínait nem fogjuk ajánlani egyetlen betegnek sem, de le sem beszéljük őket róla, ha kéri megkaphatja.

- Már elküldtem 55 betegemnek a kínai vakcina betegtájékoztatóját azzal, ha elolvasta, és kéri, akkor azt hétfőn 17 óráig jelezze a praxisban - mondta Komáromi Zoltán budai háziorvos. Ő azt nem értette, hogy miután alig van adat az oltás alkalmazási előiratában a 60 pluszos korosztályról, a kormányzat miért mégis ennek a korosztálynak az oltását javasolja a Sinopharmmal.