Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavírus megjelenését követően sokféle információ látott napvilágot a védőoltásokkal kapcsolatban, lakosság véleménye azonban egyértelmű: a magyarok közel kétharmada tekinti a vakcinát a pandémia elleni küzdelem egyik legfontosabb eszközének. A hatékony és biztonságos Covid-19 vakcinákat korábban nem látott gyorsasággal sikerült kifejleszteni - mondja Holchacker Péter, az AIPM igazgatója hozzátéve, hogy az, hogy mostanra már több millió magyar megkaphatta a védőoltást, a példaértékű tudományos együttműködésnek, az innovatív gyógyszervállalatok összefogásának, a gyors kormányzati-hatósági döntéshozatalnak, és az egészségügyi szakemberek áldozatos munkájának köszönhető.

A kutatás szerint a pandémia nemcsak a vakcinával, hanem általában az innovatív készítményekkel kapcsolatos bizalmat is növelte, és rávilágított arra, hogy az új fejlesztések mennyire fontosak a lakosság egészsége szempontjából. A megkérdezettek többsége válaszolta, hogy jobban bízik az innovatív készítményekben a járvány kitörése óta, és 68 százalékuk szerint fontosabb, hogy ezek a készítmények minél gyorsabban eljussanak a magyar betegekhez is.

A Covid-19 okozta megbetegedésnél sokkal veszélyesebb betegségeket is ismerünk, amelyek gyógyításában komoly áttörés történt az elmúlt évtizedekben: az új fejlesztésű készítmények egyre hatékonyabbak - hívja fel a figyelmet az AIPM. Az elmúlt 30-40 évben számos betegség (pl. kardiovaszkuláris, onkológiai, pszichiátriai, anyagcsere- és tüdőbetegség, AIDS) az innovatív gyógyszereknek köszönhetően vált gyógyíthatóvá vagy hatékonyabban kezelhetővé. Így mind az életminőség, mind a várható életkor korábban elképzelhetetlen mértékben nőtt