Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A különleges, eddig nem tapasztalt helyzet miatt számos településen a miniszteri bejelentést követően néztek utána, mostantól milyen előírásokat kell követniük. Ez még nem teljesen világos, mivel a részleteket meghatározó kormányrendeletek nem jelentek meg, csak az, amely deklarálta a veszélyhelyzet életbe lépését.

A speciális időszakra a 2011-ben elfogadott katasztrófavédelmi törvény rendelkezései érvényesek. Ez pedig nem tesz különbséget különféle vészhelyzetek között, hanem ilyen esetben általánosságban a polgármesterekre ruházza az önkormányzati testületek hatásköreit - állapította meg a 24.hu.

Mivel a törvény nem tartalmaz részletesebb magyarázatot, a portál információnk szerint több önkormányzatnál is azt a következtetést vonták le - bármi volt is a törvényt megalkotó fideszes kormánytöbbség kilenc évvel ezelőtti szándéka -, hogy mostantól a polgármestereknek nincs szükségük a képviselő-testület felhatalmazására a döntéshozatalkor.

Emiatttöbb budapesti kerület jegyzője a kormányhivatalhoz fordult állásfoglalásért, amely azonban még nem adott választ kérdéseikre.