Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Emelkedést mutat a kommunális szennyvíz SARS-CoV-2 (koronavírus) örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A mintavételi helyek többségénél (15 helyszínen) emelkedő tendencia tapasztalható, míg 7 településen a mért értékek stagnálnak. Csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható. A koncentráció 16 helyszínen a mérsékelt, 6 városban pedig az alacsony tartományba esik.

A kormányzati Covid-oldal mostanában csak hetente közöl friss járványadatokat, a legutóbbi közlés szerdán volt, e szerint emelkedik a fertőzésszám hazánkban is. Több mint háromezer új esetet regisztráltak az eltelt egy hétben, szemben az előző heti közel kétezer fertőzöttel. A betegek közül 21-en elhunytak a vírussal összefüggésbe hozható szövődmények miatt.

A vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kéri az NNK. A harmadik, megerősítő oltás felvételét továbbra is javasolják annak, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A negyedik oltás elsősorban az időseknek és a „kockázati csoportba” tartozóknak ajánlott.

Kép: NNK