Mivel a hivatalos indoklás szerint okafogyottá vált, január elsejével megszűnt a kormányzati koronavírus portál, a koronavirus.gov.hu.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a hvg.hu kérdésére válaszolva közölte, hogy hol fogják ezt követően megosztani a lakossággal az aktuális koronavírus-adatokat.

Az egészségügyi szolgáltatóknak a laboratóriumi vizsgálattal (Ag gyorsteszt, vagy PCR) igazolt COVID-19 fertőzötteket már nem kell külön bejelenteniük a fertőzőbeteg-jelentő rendszerbe

– válaszolta az NNK.

Ugyanakkor a hatóság azt is írta, hogy az egészségügyi szolgáltatóknak „továbbra is minden SARS-CoV-2 vírus kimutatására irányuló PCR vagy antigén gyorsteszt vizsgálati eredményt rögzíteniük kell az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT), ahogyan a COVID-19 elleni oltást is”.

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Továbbra is enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – tette közzé honlapján szerdán az NNK.

Azt írták, a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag koncentrációja az 52. héten országos átlagot tekintve további enyhe növekedést mutat.

A mintavételi helyek többségét stagnáló tendencia jellemzi, emelkedés látható a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, továbbá Debrecenben, Szegeden, Tatabányán és Veszprémben.

Az NNK közölte azt is: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja változatlanul az emelkedett tartományba esik minden vizsgált mintavételi helyen.