A legfrissebb adatok szerint 11 760 ember van kórházban és 1467-en vannak lélegeztetőgépen koronavírus okozta betegség miatt.

Testileg és lelkileg is kimerültek az óriási terheléstől az orvosok és az ápolók is - mondta az RTL Híradónak egy neve elhallgatását kérő orvos, aki az egyik Covid-intenzív osztályon dolgozik. Folyamatosan érkeznek hozzájuk más területekről orvosok, hogy besegítsenek, és folyamatosan próbálják biztosítani, hogy legyen ágy és lélegeztető.

QP | Quality Placement

Gulyás Gergely miniszter mai tájékoztatóján arról beszélt, hogy jelenleg 1784 embert kezelnek intenzív osztályon és még 1678 szabad lélegeztetős ágy van, és 500 önkéntes jelentkezett már eddig a kórházakban segíteni. A miniszter szerint az nem igaz, hogy ne lenne elegendő személyi-kapacitás, és az sem, hogy lenne beteg, aki ellátatlanul marad, az egészségügy még több beteg esetén is bírni fogja a terhelést.

Mindenhol sok a beteg, köztük fiatalok is többen, az egészségügyi kapacitás nem a végét járja, hanem már túl van ezen - ezt Zacher Gábor sürgősségi orvos mondta a Klubrádióban.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ma arról beszélt, hogy azért sok a beteg, mert az angol vírusvariáns terjed Magyarországon, ami fertőzőképesebb és súlyosabb tüneteket okoz a korábbi koronavírusnál, és egy brit mutánssal fertőzött ember négy másikat tud megfertőzni.