Egy nap alatt 28-an fertőződtek meg a koronavírus.gov.hu adatai szerint, ugyanis péntek reggel a fertőzöttek száma 3178-ra emelkedett a csütörtök reggeli 3150-ről.

Elhunyt újabb 9 idős krónikus beteg, így 392-re emelkedett az elhunytak száma, 865-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1921 fő. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultakés 54 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 1132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 41 főre nőtt az elhunytak száma.

Megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. A legfontosabb, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon a mindennapi élet és Magyarország elkerülje a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseket továbbra is csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.