Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Ha egy árusítóhely 1450 forintért megkapja a csirkemellet és 3000 forintért árulja, akkor illik rá az arcátlan jelző" - mondta a Magyar Nemzetnek Bárány László, a Magyar Broilerszövetség elnöke utalva arra, hogy a héten az egyik piacon állítólag 3000 forintért adták a csirkemell kilóját.

Szerinte ekkora áremelést semmi sem indokol. Elmondta azt is, hogy az élő csirke ára tényleg emelkedett, de csak néhány százalékkal. Az átadási áraknál (ennyiért adják tovább a feldolgozók a húst) 5-8 százalékkal emelkedtek, ez a csirkecomb esetében 50-60, a csirkemellnél 80-100 forintos drágulást jelent. Az áremelkedés a különböző külföldről érkező takarmány-alapanyagok és vitaminok árának emelkedésével, valamint az állattartók körében a járvány miatt kialakult bizonytalanság áll.

Bárány László azt is elmondta, hogy a csirketartók és feldolgozók egyik napról a másikra nem tudtak átállni a hirtelen megugró keresletnek megfelelő ellátási szintre, de importra nincs szükség, a termelés is folyamatos pár napon belül minden kereskedőpnél lesz elég csirkehús.