Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Péntek reggelre 2610 új koronavírus-fertőzöttet (SARS-CoV-2) regisztráltak Magyarországon, így a fertőzöttek száma 314 614 főre emelkedett - közölte a koronavírus.gov.hu.

A vírus okozta betegségben (Covid-19) és szövődményeiben életét vesztette 104 beteg, így a járvány halálos áldozatainak száma 8833 főre nőtt. Az aktív fertőzöttek száma a csütörtök reggeli helyzethez képest 954 fővel, 181 342 főre csökkent. Egy nap alatt 3460 ember kilábalt a betegségből, így a gyógyultak száma közel 124 ezerre emelkedett.

A kormányzati járványportál tájékoztatójából kiderül továbbá, hogy Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. Továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Ne feledjék, hogy a kijárási tilalom ma este 8 órától ismét érvényes hajnal 5 óráig, és szilveszterkor életben lesz.

Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget és felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is.

December 26-án érkezik a koronavírus elleni vakcina Magyarországra, másnap elkezdődik az egészségügyi dolgozók oltása. Szombat reggel érkezik meg Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett, koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech vakcina. A vakcinaszállítmány várhatóan kora reggel lépi át a magyar határt, ahonnan rendőri biztosítás mellett érkezik meg elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd további négy kórházi oltópontra. Az egészségügyi dolgozók beoltása december 27-én, vasárnap kezdődik meg.