Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ITM kérése kiterjed minden közszolgáltatási utazási kedvezményre jogosító, lejáró igazolvány, igazolás, utalvány elfogadására, így a 65 év alattiaknak kiállított "Ellátottak utazási utalványa" és az alkalmazásban állók "Utazási utalványa" a lejáratot követően, március 31. után is felhasználható utazási kedvezmény igénybevételére az egyéb feltételek figyelembe vételével.

Mivel a felsősoktatásban intézménylátogatási tilalom van, a köznevelésben pedig az oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben történik, a felsőoktatásban tanulók március 31. után is kedvezményesen utazhatnak a 2019/2020-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványukkal, akik pedig még nem kaptak diákigazolványt, azok az elektronikusan küldött igazolást kinyomtatva élhetnek a kedvezményekkel - írták.

A minisztérium közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány terjedése akkor lassítható le, ha aki teheti, otthon marad, ezért az intézkedés nem a veszélyhelyzet idejére eső utazások megkönnyítését szolgálja, hanem hogy a veszélyhelyzet megszűnése után az érintettek okmányuk érvényesítéséig, új okmányuk kézhezvételéig kedvezményesen utazhassanak.