Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csütörtök este számolt be a 444, hogy a János Kórház III-as belgyógyászati- és kardiológiai osztályán dolgozó orvosok és ápolók helyzetéről: aznap reggelig láttak el egy koronavírusos beteget, akit a Szent László kórházból azzal küldték hozzájuk, hogy bár nem tesztelték, de nem tartják koronavírus-fertőzöttnek. Miután kiderült, hogy mégis elkapta a Covid-19 vírust, a kórház dolgozóit állítólag nem akarták tesztelni és karanténba venni.

Most viszont azt írja a portál, hogy később, csütörtök délután mégis az egészségügyi dolgozók közül két orvost és öt ápolót kórházi karanténba helyeztek, és őket tesztelik is. További négy ápoló házi karanténban van. A János Kórház 14-es épületét, az érintett osztályt is hatósági zár alá vették, ott hat fős személyzet látja el a betegeket. A felszerelésük egyelőre sebészi maszkokból áll, a koronavírus terjedésének megelőzése szempontjából biztos védelemnek számító FFP-maszk nem áll a rendelkezésükre.

A kórház a hozzátartozókat azzal nyugtatja, hogy a koronavírusos beteget egyágyas szobában ápolták, így közvetlen kapcsolatba nem kerülhetett a többi beteggel.