Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfő reggel több mint 792 ezer fertőzöttet tartottak nyilván Magyarországon, ez azt jelenti, hogy huszonnégy óra alatt 677 új esetet regisztráltak - derül ki a koronavirus.gov.hu tájékoztatójából. 

A koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségben (Covid-19) és szövődményeiben életét vesztette 91 beteg, így a járvány halálos áldozatainak száma 28 693 főre nőtt. A gyógyultak száma 575 610 főre emelkedett, az aktív fertőzötteké pedig pedig 188 083 főre csökkent. Hétfő reggel 3384 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 394-en voltak lélegeztetőgépen.

Az oltási programról a kormányzati járványportál azt írja, hogy eddig több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra, 80 százalékuk - azaz 4,3 millió ember - már meg is kapta az első dózist. A péntek éjfélig érvényesen regisztrált 16-18 évesek számára hétfőn megnyílik az online időpontfoglaló, amelyről sms-ben értesítést is kapnak az érintettek. Oltásuk csütörtök és jövő hét kedd között lesz Pfizer-vakcinával. A 18 év feletti regisztráltak továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tudnak jelenleg interneten foglalni. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást.