Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnap reggelre 1593 fővel nőtt az új fertőzöttek száma, így Magyarországon a járvány kezdete óta összesen 782 892 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a koronavirus.gov.hu legfrissebb összefoglalójából.

A koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségben (Covid-19) és szövődményeiben életét vesztette 101 beteg, így az elhunytak száma 27 802 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 523 510 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 231 580 főre csökkent. 5031 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 587-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program eredményeként vasárnap reggel 4,06 ember már legalább az első oltását megkapta és több mint 2 millióan vvannak azok, akik már a második dózison túl vannak.

Miután a beoltottak száma átlépte a 4 milliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban Sinopharm és AstraZeneca oltásokat tudnak jelenleg foglalni. Már a 16 -18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra. A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára szombattól megnyíltak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.