Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem tartja kiemelten veszélyes helynek a játszótereket Falus Ferenc volt tisztifőorvos, aki a 24.hu-nak nyilatkozott. A legfontosabb az, hogy a szülők tartsanak két méter távolságot egymástól, attól kevésbé kell tartani, hogy a gyerekek a játékokról összeszedik a vírust. A fertőzés terjedésének fő forrásai nem a gyerekek, hanem azok a fertőzöttek, akik már rendelkeznek tünetekkel.

"Tényleg ne találkozzak a legjobb barátommal sem?" - kérdezte a hírportál amire a válasz: "Ne!" A barátainkkal is inkább tartsuk telefonon vagy neten a kapcsolatot. Az autós és bringás közlekedésről elmondta, bár kicsi a kockázata, hogy valaki az autóban ülve vagy egyedül biciklizve megfertőződjön, ám a járvány jelenlegi szakaszában az a kívánatos, hogy lehetőleg ne lépjünk ki a lakásból.

A melegétel-vásárlással kapcsolatban is vannak aggodalmaik, hiszen nem tudható, hogy az előállítás során ki került kontaktusba az ebéddel. Falus szerint attól nem kell tartani, hogy az ételtől megfertőződünk, a csomagolás viszont nem teljesen kockázatmentes. Az étel mikrózásával vagy újrafőzésével szinte biztosan elpusztítjuk a nem túl ellenálló vírust.

Kutyasétáltatás közben az utcai interakciókban megint csak a kétméteres távolságtartás szabályát kell hangsúlyozni. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a "kutyázás" után mindig azonnal mossuk meg a kezünket, mert a vírus vígan elvan a kutya szőrén.

Ami a hatósági intézkedéseket illeti, a volt tiszti főorvos minden olyan lépéssel egyetért, ami korlátozza az emberek mozgását, ám a rendelkezést annyiban felemásnak tartja, hogy a nem létfontosságú vásárlásokat 15 óráig továbbra is le lehet bonyolítani.