Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A katolikus egyház miséin a hívők kezébe adják az ostyát, így az áldozásokat továbbra is megtartják, viszont a keresztelőket - amennyire csak tudják - korlátozzák, elhalasztják - mondta Fischl Vilmos, a szervezet főtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A szenteltvíztartókat sem lehet ebben az időszakban használni.

A református egyház - a kormány intézkedéseivel összhangban - csak száz főnél kisebb istentiszteleteket tart, és az úrvacsorát a járvány alatt nem a nagy közös kehelyből osztják, hanem kis kelyhekből, így a hívők nem érintkeznek egymással.

Az evangélikus egyház hozta a legszigorúbb döntést: hétfőtől virágvasárnapig nem lehet részt venni istentiszteleteken a templomaikban, csak online közvetítik azokat, így úrvacsora sem lesz. Ezen kívül az esketéseket és a keresztelőket sem tartják meg április 5-ig, vagyis virágvasárnapig. A temetéseket - szűk családi körben - megtartják.

A baptista egyház megtartja az istentiszteleteket, de szünetelteti az úrvacsorát, illetve csak a lelkész veszi magához azt.Hasonló a helyzet a pünkösdi és a metodista egyházban: megtartják az istentiszteleteket, de az úrvacsorát nem.

Az anglikán egyházban a következő vasárnaptól csak online közvetítik az istentiszteletet.

Az öt ortodox egyház esetében - amelyek mind a MEÖT tagjai - változás, hogy az ikonokat kivitték a templomokból, így azokkal nem érintkezhetnek a hívők. Amelyik szent képet nem tudták eltávolítani, azt folyamatosan fertőtlenítik, illetve egyszer használatos kanalakat használnak a borba áztatott kenyér osztására - tette hozzá, azzal együtt, azt kérik, hogy a kelyhek megcsókolásától is tartózkodjanak az emberek.