Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4155 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 585 fő, 2692-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 878 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen - írja a koronavirus.gov.hu. A világon már 10,3 millió fertőzöttet azonosítottak.

A klub közleménye szerint a gárda május 25-én kezdte újra az edzéseket a járvány okozta leállás után, az egyesület minden ajánlást és tanácsot betartva heti két alkalommal vérteszteket végzett, ami korábban mindenkinél negatív lett.

Ugyanakkor a múlt héten több játékosnál is jelentkeztek a tünetek - íz és szagérzékelés vesztés -, ezt követően PCR-tesztet végeztek a csapat tagjainál, és tíz kézilabdázónak is pozitív lett az eredménye. A pozitív teszteredményt kapott játékosok teljesen tünetmentesek, de a szabályok szerint rájuk két hét karantén vár, ezért leghamarabb július 20-án kezdheti a csapat újra a közös munkát. Az újrakezdést újabb PCR tesztek valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg - írja az MTI.