Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szombati Magyar Közlönyben jelent meg az a rendelet, mely újabb forrás átcsoportosításáról szól: ezúttal is 2 milliárdot fordít a kormány a koronavírus elleni védekezésre - írja az Mfor.hu.

A portál emlékeztet, hogy március 10-én döntöttek összesen 8,76 milliárd forint biztosításáról, de akkor csak 2 milliárdot soroltak át ténylegesen. Most a Covid-19 miatti járvány megfékezésére a további 6,76 milliárdból még 2 milliárdot folyatnak át.

A Magyar Kormányiroda büdzséjéből vonják el a pénzt, és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ dologi kiadásaira fordítják.

A hivatalos adatok szerint összesen 25 fertőzöttről tudnak a magyar hatóságok, de eddig itthon senki sem halt bele a Covid-19 (hivatalos nevén SARS-CoV-2) okozta betegségben. Kórházi karanténban 79 ember van Magyarországon, de az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombati közlése alapján már közel 549 ember van otthonában hatósági karanténban. Eddig 1014 koronavírus-tesztet végeztek el, összesen 35 940 magyar embert ellenőriztek a határokon, és 445 külföldi állampolgártól tagadták meg a belépést.

Szombaton délután az Operatív Törzs ismertette az iskolák bezárásával kapcsolatos és egyéb tudnivalókat.