Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon egyedi koronavírusos esetek vannak, összesen hét beteget kezelnek - mondta Lakatos Tibor vasárnapi sajtótájékoztatóján. Hogy ez így is maradjon, ezért javasolta az operatív törzs, hogy mondja le a kormány március 15-i ünnepséget. A törzs azt javasolja továbbá, hogy a kórházakban és idősotthonokban vezessenek be látogatási tilalmat, valamint az iskoláknak azt, hogy halasszák el a csoportos kirándulásaikat.

Az eddig diagnosztizált betegekkel kapcsolatban folyik a kontaktkutatás, a szakemberek kikérdezik a betegekkel kapcsolatba kerülteket, hogy hol jártak, kikkel találkoztak. A körükben vasárnap délutánig 362 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el.

Az Olaszországból osztálykirándulásról hazatért 11 diáklány vasárnap elhagyhatta a kórházi karantént, ők nem betegedtek meg.

Tegnapig 54-en - a legfrissebb adatok szerint már 67-en - vannak karanténban a Szent László Kórházban - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Világszerte a jelenlegi adatok szerint 106 ezer ember fertőződött meg koronavírussal, 60 ezer meggyógyult és 3594 beteg hunyt el - közölte Lakatos Tibor. A szomszédos országokban is tovább nőtt a fertőzöttek száma.

Emelkedett az új koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában is, a hvg.hu által idézett MTI hír szerint a szombat esti 81-ről vasárnapra 104-re emelkedett a betegek száma. Az osztrák egészségügyi tárca szerint eddig 4509 emberen végezték el a koronavírus-tesztet.

Március 9-től korlátozzák a Milánóból és 100 kilométeres körzetéből érkező légi járatok fogadását Magyarországon.

Világszerte száz országban jelent meg már a betegség - mondta Menczer Tamás külügyi tájékoztatásért felelős államtitkár. Világszerte négy országban hét magyar van karanténban, közülük egynél mutatták ki a betegséget.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a külföldre utazók most már bárhol számíthatnak arra, az adott területen karantént vezetnek be. Ezért kéri, hogy az utazók informálódjanak a konzuli regisztrációról (a konzuliszolgalat.kormany.hu címen), mivel a regisztráltakkal tudnak könnyen kapcsolatba lépni.

Az elmúlt napokban 53 százalékkal nőtt a betegek száma Olaszországban. Jelenleg már közel hatezer beteget tartanak nyilván. Az olasz hatóságok Lombardia tartományra és azon kívül 14 megyére vezettek be korlátozást (úgynevezett narancszónát jelöltek ki). Ez azt jelenti, hogy korlátozzák a ki- és belépést, de ez alól kivételt képez a munkavégzés, az egészségügyi ellátás és a lakóhely felkeresése. További 11 település (10 Lombardiában és egy Veneto tartományban) áll vörös színű korlátozás alatt, ami vesztegzárat jelent - derül ki Menczer Tamás tájékoztatásából.