Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

 

Már több mint 1,7 millió Covid-tesztet csináltak az OMSZ munkatársai, az autóik ötmillió kilométerrel többet mentek, mint a korábbi években. A pandémia alatt megduplázódott a bajtársak feladata, sőt, voltak napok, amikor tízszeres terhelés hárult rájuk – mondta a lapnak Csató Gábor. 

Az egyik legnagyobb egészségügyi állománnyal rendelkezünk: közel 8500 fő dolgozik nálunk, vannak olyan térségek az országban, amelyekben mi vagyunk a legnagyobb foglalkoztató. Orvos bajtársaink száma nőtt az elmúlt években, de a betegellátásban szép számmal vesznek részt mentőtisztek is. Ez a hungarikumnak tekinthető szakma gyakorlatilag orvosi kompetenciával rendelkezik, mentőtisztjeink az esetkocsik háromfős egységét vezetik

 - fogalmazott Csató Gábor.

A munkaerőhiányról a főigazgató elmondta, a mentősökbe vetett bizalom a Covid alatt nőtt, vonzó munkahely náluk dolgozni.

Az elmúlt években pozitív irányba változott a fluktuációs mérlegünk, azaz többen lépnek be, mint ahányan kilépnek, vagy nyugdíjba mennek. Országos szervezet vagyunk, egyes térségekben sorban állnak a megüresedő pozíciókért.

- fogalmazott Csató.

A cikk szerint a mentőtisztek bruttó átlagkeresete 667 520, a mentőápolóké bruttó 536 963 forint. Egy mentőtiszt jelenleg átlagosan 46 százalékkal többet keres, mint 2018-ban, a mentőápolók esetében pedig 52 százalékos az emelkedés. A januári, újabb alapbérbéremelés a mainál 20 százalékkal magasabb bruttó alapbéreket jelent.