Mindent megteszek azért munkatársaimmal, hogy a koronavírus által leginkább veszélyeztetett idős korosztályt segítsük a fertőzés elkerülésében. A 70. életévüket betöltött személyeket a kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. A kormányrendeletben foglaltakat vállaló 70 év feletti belvárosiak ebédellátásáról igény esetén a Belváros önkormányzata gondoskodik - jelentette be Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere.

A rendelést az önkormányzat veszi fel, utána 48 órával később már gondoskodnak az ellátásról. Az ételeket házhoz szállítják, egy levesből és egy főételből állnak.

A szolidaritásra hivatkozva kérik, hogy olyan igényelje az ellátást, akinek hozzátartozója, ismerőse erről nem tud gondoskodni, hogy több szabad kapacitásuk maradjon az embereken segíteni.

A szolgáltatás díja 700/nap.

Vidéken is segítenek

Az Infostart a következő támogatásokat találta még.

  • Szolnokon elsősorban az idős, egyedülálló, segítségre szoruló lakosoknak segítenek az alapvető élelmiszerek beszerzésében, gyógyszerek felíratásában és kiváltásában.
  • Kaposváron az önkormányzat arra kéri az időseket, jelezzék, ha segítségre szorulnak a bevásárláshoz, gyógyszereik beszerzéséhez.
  • Komáromban több mint száz önkéntes jelentkezett az elmúlt napokban, hogy idős helybélieknek segítsen.

Az időseknek vigyázniuk kell, mert csalók vadásznak rájuk a járvány miatt