Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Januárban a háziorvosoknál is oltásiakció-hétvégéket szerveznek. Minden háziorvos egy-egy pénteket és szombatot kiválasztva a praxisába tartozó oltandókat védőoltásban részesítheti – idézi az MTI Galgóczi Ágnest, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetőjét.

A harmadik oltások nagy része a novemberben lezajlott oltási akcióheteken történt. Már több mint 6 millióan megkapták az első oltásokat, és az oltottak több mint fele már a harmadikat is, ami nagyon fontos a járvány további megakadályozása, az omikron variáns elterjedésének megakadályozása szempontjából.

Az 5-11 éves korosztály oltása is folyamatosan zajlik a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. Már több mint 61 ezren regisztráltak az oltásra; több mint 47 ezren már megkapták az első dózist, és a héten sokan már a második oltást kapják.

Az oltóanyag folyamatosan érkezik a gyermekek számára is, de javasolt időpontot foglalni a kormányzati online felületen.

A szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a vizsgált minták esetében lassú csökkenést mutat - mondta Galgóczi Ágnes. Bíznak abban, hogy a járvány leszálló ágba kerül, és az oltásokkal a járvány továbbterjedését meg tudjuk akadályozni.