Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hódmezővásárhelyen a polgármesteri hivatal csak korlátozott ügyfélszolgálattal működik, egyszerre legfeljebb négy ember tartózkodhat az ügyféltérben. Azt kérték a helyiektől, hogy személyesen lehetőleg csak születéssel és halálozással kapcsolatos anyakönyvi ügyekben, illetve krízishelyzetben menjenek a városházára. Az esküvőkön legfeljebb tíz ember vehet részt, de lehetőség van a szertartások későbbi időpontra halasztására.

Szekszárdon közterület-felügyelők és rendőrök fogják ellenőrizni, hogy digitális oktatási munkarend alatt a gyerekek nem gyűlnek-e össze nagyobb számban közterületeken, játszótereken.Tíznél nagyobb létszám esetén megkérik a gyerekeket, hogy menjenek haza. A szekszárdi Tolnatáj TV vállalta egy-egy tanár órájának közvetítését, ezzel segítve az otthoni tanulást. A polgármester döntött az Illyés Gyula Megyei Könyvtár, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum és a városi sportcsarnok bezárásáról, az óvodák, bölcsődék már hétfőtől zárva vannak a tolnai megyeszékhelyen.

Pécs polgármestere elrendelte a közösségi közlekedés nyári menetrend szerinti üzemeltetését, és vizsgálják a további járatritkítások lehetőségét is. A buszvezetők biztonsága érdekében az első ajtót és a járművek első traktusát továbbra is zárva tartják Pécsen, s jegyet vásárolni sem lehet a járműveken. Az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák keddtől ügyeleti rendszerben működnek keddtől és biztosítják a közétkeztetést és a felügyeletet az ellátást igénylő gyermekek részére, utóbbi lehetőséget a polgármester kiterjesztette a Pécsen működő, de nem önkormányzati fenntartású intézményekbe járó gyermekek körére is keddtől.

Szentesen valamennyi kulturális és sportlétesítmény bezárásáról döntött Szabó Zoltán Ferenc polgármester. A hivatásos sportolóknak igyekeznek biztosítani az edzési lehetőséget. Bár az óvodák és bölcsődék a városban csak szerdától zárnak be, az intézménybe járó mintegy ezer gyerek 85 százaléka már hétfőn is otthon maradt.

Kaposváron napokon belül bezár a Somogy Megyei Önkormányzat épülete, a dolgozóknak határozatlan ideig tartó otthoni munkavégzést rendelt el Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke a járványügyi veszélyhelyzet miatt. Az ügyfélszolgálat szünetelni fog. Azok a folyamatban lévő projektek, amelyekhez elengedhetetlen a kapcsolattartás, nem állnak le, de az ügyintézők mostantól csak telefonon, illetve online érhetőek el. Keddtől számos, a kaposvári polgármesteri hivatalra tartozó ügy csak elektronikus úton, az E-önkormányzat portálon intézhető. A Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. határozatlan időre elhalasztja a mellékvízmérők már korábban leegyeztetett cseréjét.

Nyíregyházán a polgármester utasítása alapján keddtől nem fogadhat látogatókat a Nyíregyházi Állatpark, hétfőn pedig bezárt a Váci Mihály Kulturális Központ, a Jósa András Múzeum, a Kállay Gyűjtemény és a Sóstói Múzeumfalu és a központi könyvtár is. Emellett keddtől a gyógyfürdő-létesítmények, fürdő-, és gyógyászati szolgáltatók határozatlan ideig nem fogadnak vendégeket.

Zalaegerszegen a közösségi tereken, közterületeken lévő utcabútorok, padok egy részét elszállítják, a rögzítetteket pedig fokozottan takarítják és fertőtlenítik. Ideiglenesen lezárták a Széchenyi téren lévő nyilvános illemhelyet is. Bezárják továbbá a kerítéssel körbevett, kapuval zárható játszótereket, a nyitott játszóterek esetében pedig felhívják a szülők figyelmét a járványügyi helyzetből fakadó elővigyázatosságra.

A hévízi önkormányzat közleménye szerint szünetel a személyforgalom a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A hévízi fedett fürdőben egyidejűleg 80 ember tartózkodhat, a Hévízi-tó pedig egy időben 450 fürdőzőt fogad, a szauna- és wellnessrészlegek nem működnek.

Zalakaroson bezár a fürdő.

Győrben a közoktatási és köznevelési intézmények bezárása miatt felszabadult autóbusz-kapacitást a dolgozói járatok sűrítésére fordítja a Volánbusz Zrt. keddtől. az ipari parkban dolgozók elsősorban a műszakváltások idején több járatra szállhatnak fel, amely által várhatóan csökken az utasok létszáma a buszokon. A polgármester kezdeményezte azt is, hogy a győri autóbuszokon jelenleg kötelező első ajtós felszállási rendet függesszék fel a buszsofőrök védelme érdekében.