Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány augusztusban döntött arról, hogy egy uniós finanszírozású projekt keretében 400 hátrányos helyzetű településen 10 500 pedagógus és pedagógiai munkát segítő szakember kap egyszeri pluszjuttatást, amivel a járvány miatt vállalt többletmunkájukat díjazzák, ám egyelőre nem jött meg a pénz - írja a Népszava.

Az érintettek közül többen úgy tudták, novemberben kapják meg a támogatást, ám az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása alapján még várniuk kell. A kifizetések két részletben, decemberben és februárban lesznek - tájékoztatott a minisztérium. Bár a pedagógusok, gyógypedagógusok, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak automatikusan részesei a projektnek, a részvétel önkéntes. A tárca tájékoztatása szerint a projektre eddig közel tízezer pedagógus jelentkezett.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) felhívta a figyelmet arra, hogy a támogatás megosztó lehet, hiszen abból sokan kimaradnak. A PSZ továbbra is azt kéri a kormánytól, hogy minden, az idei év folyamán online oktatást végző pedagógusnak adjanak egyszeri, legalább 100 ezer forintos támogatást az otthonról végzett munka elősegítésére. Az előző félévben számos tanárnak saját költségen kellett új informatikai eszközöket, kiegészítőket vásárolnia.