Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jelenleg öt határátkelőhelyen folyik ellenőrzés a osztrák, szlovén határszakaszon: Sopron, Hegyeshalom, Rábafüzes, Letenye, Rédics, Csörnyeföld - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Lakatos Tibor, az Operatív Törzs Ügyeleti Központ vezetője erről elmondta, hogy a másik több mint 40 egyéb határátkelőhelyen is folyamatban van a határellenőrzés megszervezése. Az ellenőrzés kiterjed az egészségügyi szűrésre is, amelyet az Országos Mentőszolgálat munkatársai hajtanak végre.

Azok a magyarok, akik hazaérkeznek Olaszországból, hatósági házi karanténba kötelesek vonulni. Éjféltől reggel 8 óráig négy magyar állampolgár számára rendeltek el hatósági házi karantént.

Két román állampolgár volt, akivel szemben megtagadták az országba történő beléptetést, ők ugyanis Olaszországból érkeztek. További két dél-koreai állampolgárt pedig a Hegyeshalom és Győr között közlekedő vonaton ellenőrztek, őket szintén visszairányították Ausztriába.

Az Olaszországból érkező repülőjáratok egy részét már korábban korlátozták, csütörtök nulla órától Olaszországból nem érkezik repülőgépjárat. Egy Alitalia-gép szállt le csütörtökön a ferihegyi repülőtéren azért, hogy az itt rekedt olasz turisták egy részét hazaszállítsa. Ennek a repülőgépnek a személyzete nem hagyhatta el a repülőgépet, ők a fedélzeten várták meg az utasokat.