Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt huszonnégy órában 1936 fővel nőtt az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 771 454 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a koronavirus.gov.hu legfrissebb, hétfő reggel közzétett tájékoztatójából

A koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségben (Covid-19) és szövődményeiben életét vesztett 176 ember, így a járvány halálos áldozatainak száma 26 801 főre emelkedett. 

  • A gyógyultak száma 486 435 főre, az aktív fertőzötteké pedig 258 218 főre csökkent. 
  • Hétfő reggel 6443 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 782-en voltak ekkor lélegeztetőgépen. 

Az oltási program folyamatosan zajlik: a beoltottak száma hétfő reggel meghaladta a 3,6 millió főt, közülük 1,66 millióan már túl vannak a második adagon. A magyar lakosság 37 százaléka már kapott oltást a koronavírus.gov.hu szerint, ami kedvezőbb, a 21 százalékos uniós átlagnál. A háziorvosokhoz 300 ezer adag Sinopharm-vakcinát szállítanak ki és a kórházi oltópontokon is már zajlik a tömeges oltás. Azok a regisztráltak, akiknek még nincs időpontja, akár még ma is foglalhatnak interneten a kórházi oltópontokra. Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm-vakcinával történő oltásra van kinyitva. A tájékoztatóban azt kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat.

Közben a kormány elfogadta azokat a szabályokat, amelyek 4 millió beoltottnál léphetnek életbe. (Erről itt olvashat részletesen.)