Az elmúlt huszonnégy órában 438 újabb magyar állampolgárt fertőzött meg a koronavírus (SARS-CoV-2). Ezzel 350 587 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte szombat reggel a koronavírus.gov.hu.

A vírus okozta betegségben (Covid-19) elhunyt 87 többségében idős, krónikus beteg, így a járvány halálos áldozatainak száma 11 264 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 227 325 fő. Az aktív fertőzöttek száma a péntek reggelihez képest 958 fővel 111 998 főre csökkent. Szombat reggel 4408 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 328-an vannak lélegeztetőgépen.

Eddig közel 130 ezer emberre való oltóanyag érkezett az országba, legutóbb kedden érkezett vakcinaszállítmány. A rendelkezésre álló vakcinák nagy részét már beoltották, eddig 112 847 fő kapott oltást, és jelenleg is tart az egészségügyi dolgozók oltása, valamint ezen a hétvégén is folytatódik az idősotthonban lakók és dolgozók oltása. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítányok ütemét, ezért keleti vakcinák beszerzését is megcélozta. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.