Az Európai Kézilabda Szövetség a koronavírus-járvány miatt márciusról júniusra halasztotta az idei női Európa-bajnokság selejtező-sorozatának két fordulóját. A magyar válogatott számára ez a Montenegró elleni hazai és idegenbeli találkozót érinti - írja az MTI.

A szervezet elnöke és főtitkára, Michael Wiederer és Martin Hausleitner a nemzeti szövetségeket arról tájékoztatta, hogy a kialakult helyzetben nem látták biztosítottnak az eredetileg tervezett időpontban, a március 25. és 29. közötti rendezést. A mérkőzéseket június első hetében pótolják.

Az Eb-selejtező ötödik és hatodik fordulóját a sportág nemzetközi naptárának megfelelően május 27-31-én között tartják.

A 2020-as kontinensbajnokságot december 3-20. között Dániában és Norvégiában rendezik meg. A magyarok a csoportkör második fordulóját követően - hasonlóan Montenegróhoz - két győzelemmel állnak. A magyarok tavaly szeptemberben Litvániát házigazdaként 33-19-re, Olaszországot vendégként 30-10-re győzték le. A csoportból az első két helyezett jut ki az Eb-re.

Elhalasztja az idén április 25-re tervezett I bike Budapest biciklis felvonulást a Magyar Kerékpárosklub a koronavírus terjedése elleni védekezés miatt. A Kerékpárosklub április elején dönt, hogy új időpontban idén vagy csak jövőre tartják-e meg a biciklibarát fejlesztésekért tartott felvonulást.

A Fekete Zaj koncertszervező bejelentése szerint az, hogy a kormány rendkívüli jogrendet hirdetett, az Anathema koncertet is érinti, el kell halasztani a jövő heti eseményt. Jelen pillanatban a helyszínnel és a zenekar menedzsmentjével azon dolgoznak, hogy megállapodjanak az új időpontról.