Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az utazási irodák a közeljövőben induló utazásokat a lehetőségek képest igyekeznek későbbi időpontra átfoglalni a folyamatosan változó koronavírus helyzet miatt - idézi a szervezet elnökének Molnár Juditnak MTI-nek adott nyilatkozatát a 24.hu.

Az átfoglalást akkor tudják biztosítani az irodák, ha a szolgáltatások közvetlen nyújtói, vagyis a szállodák és a légitársaságok ezt lehetővé teszik.

Az utazási kedv lanyhult, a turizmus rendkívül érzékeny ágazat. Ugyanakkor a helyzet változása esetén, az utazási kedv gyorsan visszatér, az ágazat képes gyorsan regenerálódni

Mivel jelenleg nincs turisztikai főszezon, ezért tömeges lemondást nem tapasztalnak.

Az utasoknak azt javasolják, hogy ne mondják most le a már lefoglalt nyári utazásukat, ráérnek később is dönteni, a helyzet gyorsan változhat.

Számos magyar utazásszervező a kialakult helyzetre reagálva ingyenessé, vagy kedvezővé tette a lemondási feltételeit.

Vajda Ágnes, az Amazon Travel tulajdonosa arról tájékoztatott: minden úti célra lehetőséget kínálnak az új foglalások ingyenes lemondására és újrafoglalására, azoknak az utasoknak, akik 2020. márciusától október végéig szeretnének utazni, de eddig elhalasztották utazási tervüket a koronavírus miatt.

A Neckermann Magyarország biztosítja az újonnan lefoglalt nyári utak igény szerinti módosításának vagy lemondásának lehetőségét, idén április 30-ig.

Az Ibusz az utazásra nem javasolt országok esetében biztosítja az utak árának visszatérítését, egyéb esetben az indulástól számítva 30 napon túl 10 százalék kötbérrel van lehetőség lemondani az utazást.