Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy nap leforgása alatt 1680 új fertőzöttet találtak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 787 647 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 124 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 297 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 546 246 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 213 104 főre csökkent.

A friss adatok alapján jelenleg 4104 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 485-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatásból kiderül, hogy egy nap alatt 28,3 ezer új tesztet végeztek. A csütörtök publikált számok alapján a laboratóriumi vizsgálatok 8,04 százaléka bizonyult pozitívnak - ez a korábbi napokéhoz hasonló érték. A pozitivitási arány jelenleg már csak bő másfélszerese a WHO ajánlásának, amely szerint a 5 százalék feletti mutató elégtelen mértékű tesztelést jelez, illetve az alatt tartható ellenőrzés alatt a járvány. (Ez az arány már jóval alacsonyabb a WHO által maximális határként megszabott 12 százalékos értéknél is.)

Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra és 80 százalékuk meg is kapta azt.

Az online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni. A 16-18 éveseket arra kérjük, hogy péntek éjfélig regisztráljanak az oltásra, mert csak érvényes regisztrációval tudnak majd időpontot foglalni a jövő héten - olvasható a kormányzati honlapon.

Arra kérjük az oltást kérő 16 és 18 év közötti fiatalokat illetve szüleiket, hogy ha még nem tették, akkor május 7. péntek éjfélig regisztráljanak az oltásra. Csak az érvényes regisztrációval rendelkezők tudnak majd online időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásra, amely Pfizer-vakcinával fog történni a kórházi oltópontokon. Az ehhez szükséges vakcinát a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból biztosítjuk. Az oltás a 16. életévet betöltött fiatalnak adható.

A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni a kórházi oltópontokra. Jelenleg Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásra lehet időpontot foglalni.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 153 038 fő, közülük 2 315 428 fő már a második oltását is megkapta.

Ma újabb Pfizer-szállítmány érkezett, összesen 335 450 adag oltóanyag, amelynek nagyobb részét az esedékes második körös oltásokra, másik részét a 16-18 évesek oltására fognak felhasználni.