A múlt heti brüsszeli alkuról és ennek apropóján Európa helyzetéről beszélve azt mondta, a német elnökség által javasolt helyreállítási alaptól (amit Orbán többször mentőcsomagként emlegetett) azt várta mindenki, hogy az majd tudja kezelni az Európai Unió az Egyesült Királyság elvesztését.

A német javaslat az volt, hogy közösen vegyünk fel egy hitelt, és ebből hozzunk létre helyreállítási alapot. Ennek minden fillérje hitel, amit vissza kell fizetni, és aki nem tud fizetni, ahelyett a többieknek kell helyt állni" - mondta, hozzátéve, hogy a magyarok szerinte ettől egyáltalán nem voltak boldogok - olvasható a portál tudósításában.

A koronavírus elleni oltóanyagok érkezésének első körét december utolsó napjaira ígérte, és elmondta, politikai harc helyett a a magyar érdekeket helyezik előtérbe az oltóanyag beszerzésekor, addig viszont mindenkitől kitartást kért. (Az operatív törzs napi tájékoztatóján kiderült, a BioNTech/Pfizer vakcinája kerülhet elsőként Magyarországra, tömeges mennyiség viszont csak jövőre várható.)