Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Pfizer több mint három hónapja szállítja heti rendszerességgel Magyarországra a Comirnaty nevű, Covid-19 elleni védekezést támogató vakcináját. A mai, április 13-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt a mennyiség megközelíti a 2 millió adagot - közölte a vállalat.

A Pfizer és a BioNTech által fejlesztett Comirnaty az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező Covid-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb populáció aktív immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

A gyártók közleménye szerint a két vállalat kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és kibővítésére, hiszen a cél, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint 2 milliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte.

A gyártó a 2021 első negyedévére vállalt teljes vakcina mennyiséget leszállította Magyarországra, a második negyedévtől pedig jelentősen növeli a szállított mennyiséget, a közlemény szerint csak áprilisban közel 1 millió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezhet.