Amennyiben a kamionsofőr tesztje negatív lesz, a lappangási idő miatt a kéthetes karantént akkor is ki fogja tölteni. Menczer ugyanakkor hozzátette, hogy a jelenlegi információik szerint nincs koronavírusos beteg Magyarországon - írja a 24.hu.

A milánói ügyeleti telefonszámra egy másik magyar kamionsofőrtől is érkezett hívás, aki a lombardiai karanténban ragadt, de ő jól van, tünetmentes, van élelmiszere, tud tisztálkodni és a kamionjában tartózkodik.

A szóvivő beszélt arról a magyar állampolgárról is, aki a Japánban karantén alá vont Diamond Princess hajón dolgozott és pozitívra tesztelték koronavírussal. A tájékoztatás szerint az érintett személyt átszállították egy japán kórházba és egy újabb tesztet végeznek rajta, ha ez ismét pozitív lesz, akkor átszállítják egy megfigyelőközpontba.

Továbbra is jól érzi magát, nem köhög, nem lázas, közölte Menczer Tamás. Amennyiben negatív lesz a teszt, bár erre még a hajón megfertőzöttek esetében nem volt precedens, feltehetően akkor is megfigyelés alatt fogják tartani.