Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kósa Lajos elmondta: tárca nélküli miniszterként a Modern városok programért felelt, elvégezte azt a munkát, amire a kormányfő felkérte. Orbán Viktor előterjesztésére a Fidesz elnöksége szerdán megválasztotta a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnökének, így mostantól az önkormányzati választásra való felkészülésért és az eredményességért felel. "Ez a feladat a kormánytagsággal politikailag összeférhetetlen, így értelemszerűen nem maradhatok miniszter" - közölte Kósa.

A szintén jövőre tartandó európai parlamenti (EP-) választáson Gyürk András EP-képviselő irányítja a Fidesz-kampányt - írta az MTI.

A fideszes politikus az interjúban hangsúlyozta: az a céljuk, hogy Magyarországon a kormányzat és a települések között összhang legyen, "hogy együtt tudjunk dolgozni a településeinkért, az emberekért".

Kósa Lajos kérdésre válaszolva elmondta, hogy a közigazgatási átszervezés nem az önkormányzati kampány része. "Önkormányzati kampányban nem szervezünk át önkormányzati rendszert. A kampányban megtapasztaltakat és a felgyűlt tudást lehet majd használni az önkormányzati rendszer továbbfejlesztése területén."

A 2010-ben, az Orbán-kormány által elindított önkormányzati átalakítások jó irányba tett lépések, nincs szükség alapvető változtatásokra - véli Kósa, hozzátette: sikerült megszabadítani a jelentős adósságtól a rendszert és megteremtődtek az átlátható gazdálkodás feltételei.

Kósa Lajos szerint a listás és egyéni szavazatokat tekintve a Fidesz kapta a legtöbb szavazatot Budapesten is. "Nagy hiba lenne az ellenzék részéről, ha azt hinné, hogy már megnyerte a fővárost."

A kép forrása: MTI/Varga György.