A Pannonia Bio vállalat - amellett, hogy kötelezővé teszi a védőoltást - pozitív ösztönzővel is motiválja a dolgozókat a minél nagyobb arányú és minél gyorsabb vakcinafelvétel érdekében – derül ki a Portfolio körképéből.

Az derült ki, hogy volt, ahol már meglépték a kötelező oltás bevezetését (Mol, Richter), volt, ahol még vizsgálják a helyzetet, volt, ahol szükségtelen, mert mindenkit beoltottak. Az Alteo pénzjutalommal jutalmazta azokat a divíziókat, ahol az átoltottság aránya elérte a 90 százalékot.

A Dunaföldváron üzemelő Pannonia Bio vállalat rendkívüli tájékoztatást adott a járványhelyzetről, a cég átoltottsági arányáról és a legújabb, vakcinafelvételt érintő döntésről, és Pavel Kudriavtcev a levelet azzal indítja, hogy a cég számára a dolgozók egészsége a legfontosabb.

Arról is szól a levélben a cégvezető, hogy a társaság tulajdonosi köre, az összes igazgató és a menedzsment is teljeskörűen átoltott, azonban a vállalati beoltottsági arányt alacsonynak tartják.

Ezért november 15-től bónuszt vezetett be a vállalat a Covid elleni oltások után és egyúttal kötelezővé is teszi a védőoltás felvételét minden dolgozója számára.

  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizet a cég az első vakcinadózis után.
  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizetnek a második adag oltásért, amelyet az első oltás utáni előírt időn belül adnak be.
  • Azok, akik már korábban felvették a két oltást nettó 360 ezer forintos bónuszt kaphatnak a harmadik, emlékeztető oltás felvételéért. Ez abban az esetben is jár, ha valaki már korábban megkapta azt, vagy január elsejéig veszi fel a harmadik dózist és azoknak is, akik ezt követően, az előírt legrövidebb időn belül veszik fel a harmadik adagot.
  • A maximálisan elérhető bónusz összege nettó 360 ezer forint.