Az MTI korábbi híre szerint a magyar állam 2009 januárjában csaknem 300 millió forintért vásárolt Robert Capa-fényképeket a New York-i International Center of Photography-tól, amely a magyar származású fotóriporter hagyatékát gondozza.

A megvásárolt 937 darabból álló mesterkópia-sorozatot az intézet alapítója, Robert Capa öccse, a szintén fotográfus Cornell Capa állította össze azzal a céllal, hogy az Egyesült Államokban működő intézet mintájára Európában és Ázsiában is létrehozzon egy-egy fotográfiai központot.

A budapesti Capa Központ 2013-ban nyílt meg többek között azzal a céllal, hogy népszerűsítse Robert Capa munkásságát és ápolja örökségét. A magyar állandó Capa kiállítás helye a budapesti Nagymező utca 8. szám alatt található épület, amelynek a felújítására és bővítésére biztosított a kormány most 490 millió forintot.

Az idei költségvetésben a filmszakmai közvetett támogatásokra 3 milliárd forint szerepel. Ennek az összegnek a túllépését 1 milliárd 452 millió forinttal engedélyezte a kormány április végén. Most az újabb határozatában további 7 milliárd 706 millió forint túllépést engedélyezett. A három összeg együtt 12 milliárd 158 millió forintot tesz ki.